Przyjemność gotowania i smakowania..

Wpis

piątek, 30 marca 2012

Lekka sałatka ze szparagami, oliwkami i kozim serem

 

Dziś na kolację miałam delikatną sałatkę pełną warzyw i witamin..Miałam

ochotę na szparagi i myślę, że w tym zestawieniu bardzo dobrze pasują..

 


sałatka ze szparagami i pomidorami


Na jedną porcję potrzebujemy:

spora garść roszponki

8 szparagów ze słoika pociętych na mniejsze porcje

1/2 dużego pomidora

4 pomidory suszone

8 oliwek zielonych

garść pestek dyni i siemienia lnianego

50g koziego sera

sos winegret: 1 porcja octu winnego lub sok z cytryny na 3 porcje oliwy (ilość wedle uznania)

Przygotowanie:

Na talerzu układamy roszponkę, a następnie rozkładamy pozostałymi składnikami. Polewamy sosem i posypujemy uprażonymi pestkami.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
marzeniapodniebienia
Czas publikacji:
piątek, 30 marca 2012 22:43

Polecane wpisy

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl